logo cocktail recepten

5 orginele cocktails die jij thuis kunt maken

Originele cocktails zijn perfect voor speciale gelegenheden of gewoon om je cocktailgame naar een hoger niveau te tillen. En het beste van alles is dat veel van deze cocktails gemakkelijk thuis te maken zijn. Hier zijn vijf van de meest originele cocktails die je thuis kunt bereiden.

Cocktails bereiden met brandende alcohol
Een cocktail met brandende alcohol is niet alleen leuk om te maken, maar zorgt ook voor een spectaculaire presentatie. Om deze cocktail te maken, voeg je een vloeistof toe die brandbaar is, zoals rum of chartreuse, aan je cocktail. Steek het dan aan en laat het een paar seconden branden voordat je het serveert. Het vuur voegt niet alleen een visueel element toe, maar zorgt ook voor een heerlijk aroma. Let wel op de veiligheid en houd altijd een brandblusser of een bak met zand bij de hand.

Aviation cocktail
De Aviation cocktail is een klassieke gin-cocktail met een twist. Om deze cocktail te maken, combineer je gin, maraschino-likeur, crème de violette en citroensap in een shaker met ijs. Schud het goed en zeef het in een glas. Serveer het met een schijfje citroen of een kers. Deze cocktail heeft een prachtige blauwe kleur en een heerlijke smaak.

Limoncello spritz
De Limoncello spritz is een verfrissende cocktail die perfect is voor de zomermaanden. Om deze cocktail te maken, meng je gelijke delen Limoncello en prosecco in een glas met ijs. Voeg vervolgens een scheutje sodawater toe en garneer met een schijfje citroen. Deze cocktail heeft een heerlijk zoete smaak en is perfect voor een zonnige middag op het terras.

Ginger beer en rum cocktail
De Ginger beer en rum cocktail is een eenvoudige maar heerlijke cocktail die perfect is voor de liefhebbers van rum. Om deze cocktail te maken, combineer je rum, limoensap en gemberbier in een glas met ijs. Roer het geheel goed door en garneer met een schijfje limoen en wat muntblaadjes. Deze cocktail heeft een heerlijke pittige smaak en is perfect voor een zomerse barbecue.

Bloody Mary
De Bloody Mary is een klassieke cocktail die perfect is voor brunch. Om deze cocktail te maken, combineer je wodka, tomatensap, Worcestershire-saus, hete saus, citroensap, zout en peper in een shaker met ijs. Schud het goed en zeef het in een glas met ijs. Garneer het met een stengel bleekselderij en een schijfje citroen. Deze cocktail heeft een heerlijke hartige smaak en is perfect voor een zondagochtend.

Met deze vijf originele cocktails kun je je gasten verrassen en je eigen cocktailvaardigheden tonen. Of je nu kiest voor een cocktail met brandende alcohol of een klassieke Bloody Mary, deze cocktails zullen zeker indruk maken op iedereen die ze proeft. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X