logo cocktail recepten

Recept Aperol Spritz Cocktail

Aperol Spritz cocktail maken - recept
  • Bereidingstijd
    5 minuten

Zelf een Aperol Spritz cocktail maken

De Aperol Spritz is een cocktail die waarschijnlijk is ontstaan in Italië in de jaren 1950. Het is een populaire cocktail in Italië en wordt vaak geserveerd als aperitief of tijdens de happy hour.

Aperol is een Italiaanse aperitieflikeur die wordt gemaakt van een geheim recept van kruiden, sinaasappel en andere vruchten. De likeur werd voor het eerst gemaakt in 1919 door het bedrijf Fratelli Barbieri in Padua, Italië. In de jaren 1950 introduceerde het bedrijf de Aperol Spritz als een manier om de likeur te drinken met soda en wijn. De cocktail werd snel populair in Italië en is sindsdien een van de meest populaire cocktails in het land geworden.

In de afgelopen jaren is de Aperol Spritz ook populair geworden in andere delen van de wereld, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het is een lekkere en verfrissende optie voor mensen die van wijn houden, maar op zoek zijn naar iets wat wat minder sterk is.

Ingrediënten

Routebeschrijving

Een Aperol Spritz is een populaire cocktail die wordt gemaakt met Aperol, witte wijn en soda. Het is een licht, fris en fruitig drankje dat vaak wordt geserveerd als aperitief of tijdens de happy hour. Een Aperol Spritz is een populaire cocktail in Italië en wordt vaak geserveerd op terrassen of in bars tijdens de zomermaanden. Het is een lekkere en verfrissende optie voor mensen die van wijn houden, maar op zoek zijn naar iets wat wat minder sterk is. De officiële bereidingswijze voor een Aperol Spritz is als volgt:

Stap 1

Neem een wijnglas of een groot, hoog glas. Voeg 3 delen Aperol, 2 delen witte wijn en 1 deel soda toe aan het glas.

Stap 2

Voeg ijs en een schijfje sinaasappel toe als garnering.

Stap 3

Roer alles zachtjes om te mengen en serveer direct. Je kunt de verhoudingen van de ingrediënten naar eigen smaak aanpassen, afhankelijk van hoe sterk je de cocktail wilt hebben. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld een extra scheutje soda toe om de cocktail wat minder sterk te maken.

Laat een beoordeling achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X