logo cocktail recepten

Pina Colada Cocktail

  • Bereidingstijd
    5 minuten

De Pina Colada is een populaire tropische cocktail die zijn oorsprong vindt in Puerto Rico. Het drankje werd voor het eerst gemaakt in de jaren 1950 door de barman Ramon ‘Monchito’ Marrero, die op zoek was naar een drankje dat de smaken van de Caribische eilanden zou weerspiegelen.

Om een Pina Colada te maken, meng je de ingrediënten rum, ananassap en kokosmelk in een blender of cocktailshaker met ijs. Met een makkelijk recept heb je zo een romige en zoete cocktail die perfect is voor een zomerse dag. Pina Coladas zijn wereldwijd populair geworden als een favoriete tropische drank.

Een favoriet van velen is het Frozen Pina Colada recept, ook wel de bevroren Pina Colada genoemd. Dit recept is vergelijkbaar met de klassieke cocktail, maar met toevoeging van crushed ijs krijgt de cocktail een dikke en bevroren textuur.

Een Pina Colada kan op meerdere manieren gemaakt worden, zo kan je Malibu aan je Pina Colada toevoegen voor een extra tropische smaak. Hieronder vind je het beste Pina Colada recept.

Drink je geen alcohol? Probeer dan ons virgin Pina Colada recept.

Ingrediënten

    Routebeschrijving

    Een pina colada wordt meestal geserveerd in een hoog, slank glas dat bekend staat als een "hurricane glass". Als alternatief kun je ook een groot wijnglas of een tumblerglas gebruiken.

    Stap 1

    Doe de witte rum, ananassap, kokosmelk (en eventueel Malibu) in een blender of cocktailshaker.

    Stap 2

    Voeg de ijsblokjes toe en mix het geheel totdat het glad en romig is.

    Stap 3

    Schenk de pina colada in een glas.

    Stap 4

    Garneer met een ananaspartje of een kersje.

    Deze cocktails vind je vast ook lekker

    Laat een beoordeling achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    X