logo cocktail recepten

Recept Cosmopolitan Cocktail

Cosmopolitan cocktail maken - recept
  • Bereidingstijd
    5 minuten

Zelf een Cosmopolitan Coctail maken

De cosmopolitan, ook wel bekend als de “cosmo”, is een cocktail die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt. Het is een mengeling van vodka, Cointreau, cranberrysap en limoensap. De cosmo werd voor het eerst populair in de jaren 1980, toen het werd gedronken door de personages op de televisieserie “Sex and the City”.

Er bestaan verschillende verhalen over hoe de cosmopolitan precies is ontstaan. Volgens sommige bronnen is het drankje ontstaan in de jaren 1970 in San Francisco, terwijl andere bronnen beweren dat het in de jaren 1980 in Miami is ontstaan. Hoe dan ook, het is duidelijk dat de cosmo een moderne cocktail is die pas recentelijk in populariteit is gestegen.

Het is een populaire cocktail die vandaag de dag over de hele wereld nog veel wordt gedronken. Het is een mengeling van vodka, Cointreau (een oranjebloesem-likeur), cranberrysap en limoensap. De cosmo wordt geserveerd in een cocktailglas en is gekoeld of over ijs.

Er bestaan verschillende varianten van de cosmopolitan, waarbij sommige mensen bijvoorbeeld andere soorten vodka of likeur gebruiken, of andere soorten fruit toevoegen, zoals aardbeien of frambozen.

De cosmo is een populaire cocktail vooral tijdens de avonduren en wordt vaak gedronken tijdens feestjes en andere sociale gelegenheden. Het is een elegante cocktail die vaak wordt geserveerd bij chique diners of in exclusieve bars en clubs.

Ingrediënten

Routebeschrijving

Een cosmopolitan, ook wel bekend als de "cosmo", is een cocktail die bestaat uit vodka, Cointreau (een oranjebloesem-likeur), cranberrysap en limoensap. Het is een populaire cocktail die vooral 's avonds wordt gedronken en vaak wordt geserveerd bij chique diners of in exclusieve bars en clubs. Bereidingswijze:

Stap 1

Voeg de vodka, Cointreau, cranberrysap en limoensap in een shaker of blender.

Stap 2

Voeg een paar ijsblokjes toe aan de shaker.

Stap 3

Shake of blend alles goed door elkaar tot het mengsel goed gekoeld is.

Stap 4

Giet het mengsel door een zeef in een cocktailglas.

Conclusie

Garneer met een schijfje limoen als je wilt en serveer gekoeld.

Deze cocktails vind je vast ook lekker

Laat een beoordeling achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X