logo cocktail recepten

Recept Long Island Iced Tea Cocktail

Long Island Iced Tea Cocktail cocktail maken - recept
  • Bereidingstijd
    5 minuten

Zelf een Long Island Iced Tea cocktail maken

De Long Island Iced Tea is een cocktail die bestaat uit wodka, gin, tequila, rum en triple sec, met een beetje limoensap en een snufje suiker of siroop om de drank zoeter te maken. Het drankje wordt geserveerd in een hoog glas met ijs en wordt vaak gedecoreerd met een schijfje citroen.

Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de Long Island Iced Tea. Volgens sommigen is de cocktail bedacht in de jaren 1920 in de staat New York, door een bartender die op zoek was naar een manier om zijn voorraad alcohol op te maken. Anderen beweren dat de cocktail al eerder werd gemaakt, in de jaren 1910 in de staat Virginia.

Hoe dan ook, de Long Island Iced Tea is nu een populair drankje in bars over de hele wereld. Het wordt vaak geserveerd op feestjes en bij speciale gelegenheden, vanwege de sterke smaak en het hoge alcoholgehalte.

Ingrediënten

Long Island Iced Tea Cocktail

Routebeschrijving

Een Long Island Iced Tea is een cocktail die bestaat uit wodka, gin, tequila, rum en triple sec, met een beetje limoensap en een snufje suiker of siroop om de drank zoeter te maken. Het drankje wordt geserveerd in een hoog glas met ijs en wordt vaak gedecoreerd met een schijfje citroen. Opmerking: de hoeveelheden van de ingrediënten kunnen naar smaak worden aangepast. Sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld minder wodka of meer limoensap. Experimenteer een beetje om te zien wat je lekker vindt. Ook kun je eventueel wat cola of andere mixers toevoegen om de smaak van de drank te veranderen. Hier is het recept voor een Long Island Iced Tea:

Stap 1

Voeg ijs aan een hoog glas toe.

Stap 2

Giet de wodka, gin, tequila, rum en triple sec in het glas.

Stap 3

Voeg het limoensap en een snufje suiker of siroop toe.

Stap 4

Roer alles goed door elkaar.

Stap 5

Garneer met een schijfje citroen, als je dat wilt.

Conclusie

Serveer de drank direct. Proost!

Deze cocktails vind je vast ook lekker

Laat een beoordeling achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X