logo cocktail recepten

Margarita Cocktail

  • Bereidingstijd
    5 minuten

De cocktail Margarita is een zeer populaire cocktail die van oorsprong uit Mexico komt. Deze cocktail wordt daarom vaak geserveerd in Mexicaanse restaurants en bars, maar inmiddels is deze cocktail bijna overal te vinden.

De smaak van de cocktail is zowel zoet als zuur en het zoute randje op het glas voegt een extra dimensie toe aan de smaak. Het is een perfecte cocktail voor feesten of warme zomerdagen.

De Margarita is een zeer aanpasbare cocktail en kan worden gemixd met verschillende soorten tequila en sinaasappel-likeuren. Ook kan het limoensap worden vervangen door andere vruchtensappen, zoals granaatappel of passievrucht, om een meer tropische smaak te creëren.

Er zijn heel veel verschillende varianten van de Margarita cocktail met verschillende ingredienten. De populairste zijn de Blue Margarita, Blue margarita en de Oranje Margarita.

Wil jij thuis een Margarita Cocktail maken? Bekijk het heerlijke recept van de Classic Margarita cocktail hieronder.

Ingrediënten

    Routebeschrijving

    De Margarita wordt meestal geserveerd in een speciaal Margarita-glas, ook wel een cocktailglas genoemd. Het glas heeft een brede, afgeplatte bovenkant en een smalle, stengelachtige steel, waardoor het gemakkelijk in de hand te houden is.

    Stap 1

    Bevochtig de rand van een Margarita-glas met een partje limoen en doop het vervolgens in zout, zodat de rand bedekt is met zout.

    Stap 2

    Vul een shaker met ijsblokjes.

    Stap 3

    Voeg de tequila, vers limoensap en triple sec toe aan de shaker.

    Stap 4

    Schud krachtig gedurende 10-15 seconden.

    Stap 5

    Zeef de inhoud van de shaker in het voorbereide glas.

    Stap 6

    Garneer met een partje limoen en serveer direct.

    Deze cocktails vind je vast ook lekker

    Laat een beoordeling achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    X