logo cocktail recepten

Recept Espresso Martini Cocktail

Espresso Martini cocktail maken - recept
  • Bereidingstijd
    4 minuten

Zelf een Espresso Martini cocktail maken

De espresso martini is een cocktail die bestaat uit espresso, wodka en koffielikeur. Het drankje werd voor het eerst geserveerd in de jaren 1980 in Londen.

Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de espresso martini. Volgens sommigen is de cocktail bedacht door bartender Dick Bradsell in de jaren 1980, toen een bekend model in zijn bar kwam en vroeg om een drankje dat haar wakker zou maken, maar ook lekker zou smaken. Bradsell besloot om espresso, wodka en koffielikeur te combineren en de espresso martini was geboren.

Anderen beweren dat de espresso martini al eerder werd gemaakt, in de jaren 1970 in New York, door bartender Bill Slocum. Hoe dan ook, de espresso martini is nu een populair drankje in bars over de hele wereld.

Ingredients

Pornstar Martini

Directions

Een espresso martini is een cocktail die bestaat uit espresso, wodka en koffielikeur. Het drankje wordt geserveerd in een martiniglas en wordt gekenmerkt door zijn sterke koffiesmaak en cafeïnekick. Opmerking: de hoeveelheden van de ingrediënten kunnen naar smaak worden aangepast. Sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld minder wodka of meer koffielikeur. Experimenteer een beetje om te zien wat je lekker vindt. Ook kun je eventueel wat suiker of een andere siroop toevoegen om de drank zoeter te maken. Hier is het recept voor een espresso martini:

Step 1

Voeg ijs aan een shaker toe.

Step 2

Giet de wodka, koffielikeur en espresso in de shaker.

Step 3

Shake alles goed door elkaar.

Step 4

Giet de inhoud van de shaker door een fijne zeef in een martiniglas.

Conclusion

Serveer de drank direct. Proost!

Deze cocktails vind je vast ook lekker

Recipe Reviews

  • admin

    Heerlijke Cocktail!

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X