logo cocktail recepten

Recept Mojito Cocktail

Mojito cocktail maken - recept
 • Bereidingstijd
  8 minuten

Zelf een Mojito cocktail maken

De mojito is een cocktail die oorspronkelijk uit Cuba komt. Het is een mengeling van rum, limoensap, suiker, munt en soda. De mojito is waarschijnlijk afgeleid van een oudere cocktail genaamd de “El Draque”, vernoemd naar de Engelse zeevaarder Sir Francis Drake. Deze cocktail bestond uit aguardiente (een soort brandewijn gemaakt van suikerriet), limoensap, suiker en munt. De mojito zoals we die vandaag kennen, ontstond waarschijnlijk in de jaren 1950 in Havana, Cuba.

Er bestaan verschillende varianten van de mojito, waarbij sommige mensen bijvoorbeeld bruine suiker of honing gebruiken in plaats van witte suiker, of andere soorten fruit toevoegen, zoals aardbeien of frambozen.

De mojito is een populaire cocktail vooral tijdens de zomermaanden, omdat het een verfrissend drankje is dat het beste smaakt als het gekoeld wordt gedronken. Het is ook een populaire cocktail om te serveren bij barbecue feestjes en andere outdoor activiteiten.

Ingredients

Mojito

Directions

Een mojito is een cocktail die bestaat uit rum, limoensap, suiker, munt en soda. Het is een verfrissend drankje dat vooral populair is tijdens de zomermaanden vanwege de frisse smaak van de munt en de limoensap. De mojito is dus afkomstig uit Cuba en is waarschijnlijk ontstaan in de jaren 1950 in Havana. Er bestaan verschillende varianten van de mojito, waarbij sommige mensen bijvoorbeeld bruine suiker of honing gebruiken in plaats van witte suiker, of andere soorten fruit toevoegen, zoals aardbeien of frambozen. De mojito wordt geserveerd in een hoge, smalle glazen en is gekoeld of over ijs. Het wordt vaak gedronken tijdens feestjes en andere outdoor activiteiten.

Step 1

Voeg de rum, limoensap en rietsuiker in een glas.

Step 2

Voeg een paar blaadjes munt toe en stamp ze fijn met een muddler of een stamper.

Step 3

Voeg ijsblokjes toe aan het glas.

Step 4

Voeg voldoende soda toe om het glas te vullen.

Step 5

Roer alles goed door elkaar en garneer met een paar muntblaadjes.

Conclusion

Serveer het drankje gekoeld. Smaaktip: voeg wat verse aardbeien toe aan het drankje voor een extra smaakje.

Deze cocktails vind je vast ook lekker

Recipe Reviews

 • Lily Trump

  It’s extremely important that your listing contains information that is complete, correct, and up-to-date. Each site will have options for editing your listing in case you made operational changes or moved to a new address.

  • Jack Black

   Absolutely great recipe. I cooked it for my kids and they loved it, even asked for more, can you believe it?

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X