logo cocktail recepten

Recept Moscow Mule Cocktail

Moscow Mule cocktail maken - recept
  • Bereidingstijd
    5 minuten

Zelf een Moscow Mule cocktail maken

De Moscow Mule is een cocktail die voor het eerst werd geserveerd in de Verenigde Staten in de jaren 1940. Het verhaal gaat dat de cocktail is bedacht door John G. Martin, de president van een Amerikaanse vodka-importeur, en Jack Morgan, de eigenaar van een bar in Los Angeles genaamd “The Cock ‘n’ Bull”.

Volgens het verhaal hadden beide mannen moeite om hun respectievelijke producten te verkopen en besloten ze samen te werken om een nieuwe cocktail te creëren die beide producten zou bevatten. Ze kwamen op het idee om vodka te combineren met gemberbier, dat toen net in opkomst was, en limoensap. De Moscow Mule was geboren.

De naam van de cocktail komt van de vodka en het feit dat het gemberbier oorspronkelijk werd gemaakt in Londen, waar het bekend stond als “Buck’s Fizz”. De naam “Moscow Mule” is dus niet direct gerelateerd aan Moskou of mollen.

Ingrediënten

Moscow Mule

Routebeschrijving

Een Moscow Mule is een cocktail die bestaat uit vodka, gemberbier en limoensap. Het drankje wordt geserveerd in een koperen beker of een hoog glas met ijs. De originele versie werd voor het eerst geserveerd in de Verenigde Staten in de jaren 1940. Hier is het recept voor een Moscow Mule:

Stap 1

Voeg ijs aan een koperen beker of een hoog glas toe.

Stap 2

Giet de vodka, gemberbier en limoensap in het glas.

Stap 3

Roer alles goed door elkaar.

Stap 4

Garneer met een takje verse munt, als je dat wilt. Serveer de drank direct. Proost!

Deze cocktails vind je vast ook lekker

Laat een beoordeling achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X