logo cocktail recepten

Paloma Cocktail Recept

 • Bereidingstijd
  7 minuten

Wat is een Poloma Cocktail?

De Paloma cocktail is een verfrissende en licht-zure cocktail die oorspronkelijk uit Mexico komt. Het wordt vaak beschouwd als de meest populaire cocktail van het land en is nu wereldwijd bekend.

Het paloma cocktail recept is heel eenvoudig en vereist slechts een paar basis-ingrediënten. Meestal wordt tequila gebruikt als basis alcohol, samen met frisdrank zoals grapefruit soda en vers limoensap. Het wordt vaak geserveerd op de rotsen en gegarneerd met een schijfje limoen en zout op de rand van het glas.

De geschiedenis van de Paloma cocktail is niet helemaal duidelijk. Sommige bronnen suggereren dat het werd uitgevonden in de jaren 50 of 60 in Mexico, terwijl anderen beweren dat het al in de jaren 20 werd gedronken. Wat zeker is, is dat het al tientallen jaren een populaire keuze is in Mexicaanse bars en restaurants. De naam Paloma komt van het Spaanse woord voor duif, omdat het heldere en verfrissende karakter van de cocktail wordt vergeleken met de vredige sfeer van een duif.

De populariteit van de Paloma cocktail heeft geleid tot verschillende variaties en innovaties, waaronder de red grapefruit paloma cocktail. In deze variant wordt gebruik gemaakt van rode grapefruit in plaats van witte grapefruit soda voor een rijkere, fruitige smaak. Het wordt ook vaak afgewerkt met een takje rozemarijn voor een extra smaakdimensie.

Kortom, de Paloma cocktail is een eenvoudige en heerlijke cocktail die perfect is voor de zomer. Of je nu een klassieke cocktail paloma maakt of een meer avontuurlijke versie zoals de red grapefruit paloma cocktail, het is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een frisse en licht-zure cocktail met een Mexicaanse flair.

Ingrediënten

  Routebeschrijving

  en Paloma cocktail wordt traditioneel geserveerd in een hoog glas, ook wel een collins-glas genoemd. Het is een langwerpig glas met rechte zijden en een inhoud van ongeveer 300 ml tot 400 ml. Het gebruik van een hoog glas is handig omdat de Paloma cocktail meestal wordt geserveerd op de rotsen met ijs.

  Stap 1

  Begin met het persen van de limoenen om 30 ml limoensap te verkrijgen.

  Stap 2

  Wrijf de rand van het glas in met een schijfje limoen en dip het in zout om een zoute rand te creëren (optioneel).

  Stap 3

  Vul het glas met ijsblokjes.

  Stap 4

  Voeg de tequila en het limoensap toe aan het glas.

  Stap 5

  Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar.

  Stap 6

  Vul het glas bijna tot de rand met grapefruit soda.

  Stap 7

  Roer de cocktail nogmaals lichtjes door en garneer met een schijfje limoen.

  Deze cocktails vind je vast ook lekker

  Laat een beoordeling achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  X