logo cocktail recepten

Recept Sex On The Beach Cocktail

Sex On The Beach cocktail maken - recept
  • Bereidingstijd
    6 minuten

Zelf een Sex On The Beach cocktail maken

Het is moeilijk om de precieze oorsprong van de Sex on the Beach cocktail te achterhalen, aangezien er verschillende verhalen bestaan over hoe deze cocktail is ontstaan. Een van de meest voorkomende verhalen is dat de cocktail is bedacht in de jaren 1980 door een barman in Florida, die op zoek was naar een drankje dat populair zou zijn bij de toeristen die naar de staat kwamen voor het strandleven. Hij besloot om een cocktail te maken met een zoete, fruitige smaak, en noemde het drankje “Sex on the Beach” om de vakantiestemming te benadrukken.

Een ander verhaal is dat de cocktail is ontstaan in Europa, waar hij werd gemaakt met vodka, sinaasappellikeur, cranberrysap en perziksap. Deze versie van de cocktail werd later ook populair in de Verenigde Staten.

Er bestaan dus verschillende verhalen over de oorsprong van de Sex on the Beach cocktail, en het is moeilijk om te zeggen welk verhaal het meest waarschijnlijk is. Wat we wel weten, is dat de Sex on the Beach cocktail tegenwoordig een van de populairste cocktails is en overal ter wereld wordt gedronken.

De Sex on the Beach cocktail is een populaire cocktail die wordt gemaakt met vodka, sinaasappellikeur, cranberrysap en perziksap. Het is een zoete, fruitige cocktail die vaak wordt gedronken tijdens feestjes en sociale bijeenkomsten.

Er zijn verschillende varianten van de Sex on the Beach cocktail, afhankelijk van welke alcohol en mixers je gebruikt. Sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld andere soorten vodka of sinaasappellikeur, of voegen andere soorten fruit toe, zoals aardbeien of frambozen.

Ingrediënten

Routebeschrijving

De Sex on the Beach cocktail wordt geserveerd in een lang, smal glas, vaak gevuld met ijs. Het glas kan worden gegarneerd met een schijfje sinaasappel of een aardbei voor extra smaak en decoratie. Bereidingswijze:

Stap 1

Voeg de vodka, sinaasappellikeur, cranberrysap en perziksap in een shaker of blender.

Stap 2

Voeg een paar ijsblokjes toe aan de shaker.

Stap 3

Shake of blend alles goed door elkaar tot het mengsel goed gekoeld is.

Stap 4

Giet het mengsel door een zeef in een cocktailglas.

Conclusie

Garneer met een schijfje sinaasappel of aardbei als je wilt en serveer gekoeld.

Deze cocktails vind je vast ook lekker

Laat een beoordeling achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X