logo cocktail recepten

Virgin Pina Colada

  • Bereidingstijd
    5 minuten

De Pina Colada is een van de populairste cocktails onder de virgin cocktails. Dit populaire drankje werd voor het eerst gepresenteerd in Puerto Rico in de jaren ’50, waar het al snel een hit werd in de bars en restaurants van het eiland. Het oorspronkelijke Pina Colada-recept bevatte rum, ananassap en kokosmelk, maar voor de virgin versie wordt de rum weggelaten. Tegenwoordig is de virgin Pina Colada, ook wel de Virgin Pina Colada smoothie genoemd een van de beste virgin cocktails en wordt het overal ter wereld geserveerd. Met zijn heerlijke mix van zoet en fruitig is deze cocktail perfect voor mensen die op zoek zijn naar een verfrissend drankje zonder alcohol.

Naast dat de Virgin Pina Colada erg lekker is bevat het drankje maar tussen de 200-300 calorieën per 240 ml. Daarnaast krijg je bij het drinken van dit drankje ook vitamine C binnen.

Het virgin Pina Colada recept

Hoe maak je een virgin Pina Colada? Het maken van een Pina Colada mocktail is vrij eenvoudig. Wij leggen je het beste recept uit.

Ingrediënten

    Routebeschrijving

    Een virgin pina colada wordt meestal geserveerd in een hoog en smal glas dat bekend staat als een hurricane-glas. Dit type glas heeft een gebogen vorm die lijkt op een omgekeerde kegel en een brede opening aan de bovenkant. Als alternatief kan je ook een leuk smoothieglas gebruiken.

    Stap 1

    Doe de ananassap, kokosmelk, room (als je het gebruikt) en ijsblokjes in een blender (Als je van een extra zoete smaak houdt, kun je wat suiker of agavesiroop toevoegen)

    Stap 2

    Mix het mengsel op hoge snelheid tot het glad is en de ijsblokjes volledig zijn vermalen.

    Stap 3

    Giet het mengsel in een groot glas en garneer indien gewenst met verse ananas- of kokosnootstukjes.

    Laat een beoordeling achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    X